post

Tien jaar alweer bestaat Van der Brug Communicatie! Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik de deur van Aedes achter me sloot en me stortte in een onzekere toekomst als zzp’er. Zou het lukken? Zou ik opdrachten krijgen? En vooral: zou ik mijn klanten ook kunnen houden?

Ja, ja, ja dus. Nog steeds heb ik een aantal klanten die ik al bij de start van Van der Brug Communicatie kreeg. Mijn motto: lever kwaliteit en je klanten komen terug!

Tien jaar. Waanzinnig veel werk gehad en ontzettend leuke dingen gedaan. Ik ga ze hier niet allemaal opnoemen, maar ik pik er wel een paar uit. In 2012 werkte ik vier maanden als interim communicatieadviseur bij Patrimonium Barendrecht. Ik viel met mijn neus in de boter, want Patrimonium bestond dat jaar 100 jaar. Een groots huurdersfeest georganiseerd, film over Patrimonium gemaakt, een magazine, een boek en natuurlijk de gewone lopende communicatiezaken geregeld. Bijzonder was dat het meer dan 200 kilometer bij me vandaan was, waardoor ik een aantal nachten per week in een Bed&Breakfast sliep.

Nog een leuke. Speeches schrijven voor Willem van Leeuwen als voorzitter van Aedes. Je begint met niks en eindigt met een verhaal van 15 kantjes. Willem gaf aan waarover hij het wilde hebben en ik vroeg daarover door. Kreeg van beleidsadviseurs nadere informatie. En dan aan de slag. Een eerste versie werd door Willem kritisch bekeken en hier en daar aangepast. En zo volgde een tweede, een derde, een vierde versie. Op onorthodoxe tijden kwamen er reacties over en weer per mail. Mooi traject!

Voor het Nibud heb ik ook veel gedaan. En doe ik nog steeds trouwens. Ik schrijf al jaren het jaarverslag voor het Nibud. Erg leuk was ook het schrijven van mijn eerste corporate story. Met veel (oud-)medewerkers van het Nibud gesproken en op basis daarvan het boekje geschreven. Heel bijzonder.

Tien jaar alweer. Ik teken zo voor nog eens tien jaar.