post

Ik werk al zo’n tien jaar regelmatig voor het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Mijn werkzaamheden variëren van het schrijven van het jaarverslag tot het promoten van de Nibud-opleidingen. Eind vorig jaar vroeg het Nibud mij de coördinatie te verzorgen van een Jubileumcongres ter gelegenheid van zijn 35-jarig bestaan. Dat was even iets heel anders!

INSPIREREND    Nibud bestaat dit jaar 35 jaar en organiseerde daarom een jubileumcongres dat in het teken stond van het financiële gedrag van de consument. Locatie was het Muntgebouw in Utrecht. Er waren veel vooraanstaande sprekers waaronder Hare Majesteit Koningin Máxima. Meer dan 200 congresgangers volgden een inspirerend programma.

WARM    Toen mij werd gevraagd of ik het organiseren van het jubileumcongres wilde coördineren, zei ik meteen: ja! Ik had wel ervaring met het organiseren van onderdelen van congressen en ik ben nogal organisatorisch ingesteld, maar de verantwoording op je nemen van het organiseren van een heel congres was niet niks. Wat kwam er veel bij kijken! Maar ik ben trots op het resultaat. “Het was een inspirerende dag”, “We hebben genoten!” waren enkele van de reacties na afloop. Maar ook: “Ik heb nog nooit zo’n goed georganiseerd congres meegemaakt!” Ik kreeg het er warm van. Dat kwam overigens niet alleen door de complimentjes, maar ook door de temperatuur in de zaal…