post

Februari. Aan ‘2015’ ben ik nu wel gewend; 2014 is echt voorbij. Of toch niet? Nee: het maken van de jaarverslagen over 2014 gaat beginnen. Veel organisaties roepen hulp van buiten in bij het maken van het jaarverslag. Het is vaak ook een immense klus waar naast het gewone dagelijkse werk eigenlijk geen tijd voor is. De ene organisatie heeft wel al wat tekst op papier, de ander nog helemaal niet en de derde is onzeker over de inhoud. Voor al deze organisaties kan ik wat betekenen.

JAARVERSLAG SCHRIJVEN   Ik interview diverse medewerkers van uw organisatie. Aan de hand van de antwoorden en het vorige jaarverslag schrijf ik de tekst van het nieuwe jaarverslag. De inhoudelijk betrokkenen kunnen deze tekst vervolgens aanvullen en aanpassen indien nodig. In het verleden heb ik dat bijvoorbeeld gedaan voor Woningbouwvereniging Oudewater.

JAARVERSLAG REDIGEREN   Hebt u de tekst al klaar maar bent u daarover nog niet tevreden? Dan kan ik deze tekst redigeren of herschrijven tot een prettig leesbare tekst.

SPECIAAL JAARVERSLAG   Ik kan ook een verkort jaarverslag maken (bijvoorbeeld een publieksversie) of een jaarverslag bestaande uit korte artikelen (bijvoorbeeld interviews). Het eerste doe ik al jaren voor FLOW en het tweede – ook al jaren – voor het Nibud.

HET OOG WIL OOK WAT   U wilt natuurlijk dat het jaarverslag er ook aantrekkelijk uitziet. Ik kan een vormgever selecteren en het productieproces begeleiden. Geen geld? Geen nood: ik kan ook voor u een eenvoudige Word-opmaak verzorgen die er toch fraai uitziet! Vorig jaar heb ik dat gedaan voor VitaalWonen.